Magnesiumrijk bananenbrood

Dit magnesiumrijke bananenbrood bevat alle ingrediënten voor een heerlijk ontspannen moment, als tussendoortje, als nagerecht of vóór het sporten.

Ingrediënten

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout*
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten)
  • Schepje lijnzaad/pompoenpitten
  • Handje rauwe cacaonibs
  • Zout

*Varieer gerust met het meel. Boekweit-, havermout-, amandel- en quinoa- meel zijn allen geschikt.


Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • ‘Verpulver’ de havermout in de keukenmachine tot meel en zet apart in een kom.
  • Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een glad beslag.
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree. 
  • Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  • Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  • Roer tot slot de ongebrande noten, zaden/pitten en de cacaonibs erdoor.
  • Giet het mengsel in de cakevorm (ingevet blik) en zet in de oven. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten af.
  • Als de bovenkant van het brood te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  • Check of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog wanneer deze er weer uit gehaald wordt? Dan is het brood klaar.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster.

Natuurlijke supplementen

Effectief, ethisch en zuiver

No Nasties

top